• VERKKOKAUPPA
  • CLUB
Kokeile premium-tiliä
0
Oma autotalli
Lisää ajoneuvo
0
tuotetta #58-4314
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Auton jarrut

Jarrupääsylinteri: Toiminta, viat, oireet ja vaihto

Jarrupääsylinteri on niin keskeinen osa auton jarrujärjestelmää, että sitä voisi kutsua jopa koko järjestelmän sydämeksi. Tässä artikkelissa kerromme, miten jarrupääsylinteri toimii, miten tämä osa voi oireilla ja millaisia sen viat ovat sekä miten sen vaihto tapahtuu.

Lue lisää

Auton jarruletkun tehtävä, viat ja vaihto

Jarruletku välittää hydraulista painetta jarruputkilta jarrusatuloille tai -rummuille. Tämän yksinkertaisen mutta tärkeän osan vika voi johtaa monenlaisiin ongelmiin, jotka on hyvä oppia tunnistamaan.

Lue lisää

Vinkkejä

Pyyhkijänsulkien puhdistus: Kuinka puhdistaa pyyhkijänsulat

Auton pyyhkijänsulat puhdistavat tuulilasin ja varmistavat hyvän näkyvyyden säällä kuin säällä. Tässä artikkelissa kerromme, miten hyvät pyyhkijänsulat toimivat ja miten nämä osat voivat oireilla ja mistä oireet voivat johtua. Lisäksi annamme vinkkejä niiden puhdistukseen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Lue lisää

Voiko auton muovipuskurin korjata?

Vain harva autonosa altistuu yhtä vahvasti erilaisille naarmuille ja lommoille kuin auton puskuri. Muovisen etu- tai takapuskurin korjaaminen voi kuitenkin olla mahdollista. Tässä artikkelissa kerromme, mikä saa tämän autoa suojaavan osan vaurioitumaan ja millaisia tapoja sen vaurioiden korjaamiseen on olemassa.

Lue lisää

Auton sähköt

Wallbox-latausasema: Mikä se on ja miten sitä käytetään?

Jokainen sähköauton omistaja varmasti tuntee wallboxin ja ymmärtää sen toimintaperiaatteen, mutta perinteisen polttomoottoriauton omistajalle tämä vehje voi olla tuntemattomampi. Tässä artikkelissa kerromme, mikä wallbox on, miten se toimii ja mitä ottaa huomioon, jos haluaa auton latausaseman kotiin tai taloyhtiöön.

Lue lisää

Ohjauskulman anturi: Toiminta, oireet ja viat

Auton ajonvakautusjärjestelmään kuuluu useita antureita, joista yksi on nimeltään ohjauskulman anturi. Kuinka ohjauskulman tunnistin toimii, miten se voi vioittua, millaisia ovat vikojen oireet ja paljonko osalla on hintaa?

Lue lisää

Suosittuja auton osia

Auton matot: miten valita sopivat?

Erilliset lattiamatot vaikuttavat merkittävästi ajoneuvon ajomukavuuteen ja sisustuksen ulkonäköön. Oikeanlaiset matot eivät ainoastaan suojaa lattiaa likaantumiselta, kulumiselta ja kosteudelta, vaan ne voivat myös tuoda viimeistellyn ilmeen auton sisätiloihin ja ilmentää omistajan tyyliä. Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia auton mattoja ja annamme vinkkejä mattojen valintaan.

Lue lisää

Polttoaineen paineensäädin: Toiminta, oireet ja viat

Polttoaineen paineensäätin on osa, jonka tehtävä on nimensä mukaisesti ylläpitää polttoaineen tasaista painetta polttoainekiskoissa ja estää yli- tai alipaineen muodostuminen. Tämä osa on erittäin tärkeä moottorin optimaalisen toiminnan varmistamisessa.

Lue lisää

Auton vaihteisto

Auton kytkinremontin hinta: Tämä sinun tulee tietää

Kytkinremontti on jokaisen autonomistajan painajainen – onhan kyseessä laaja ja kallis korjaus, jota ei voi lykätä, kun se tulee eteen. Epätoivoon ei kuitenkaan kannata vajota vaan selvittää rauhassa, mistä on kyse ja mitä on tehtävissä.

Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti kytkimen toiminnasta, sen vioittumisesta ja kytkinremontin hinnasta.

Lue lisää

Etuveto, takaveto ja neliveto: mitkä ovat eri vetotapojen edut ja haitat

Ajoneuvoissa voidaan käyttää neljää eri vetotapaa: etuvetoa, takavetoa, nelivetoa tai muuttuvatoimista nelivetoa. Etuveto on yleisin vetotapa tavallisissa henkilöautoissa, takaveto taas mopoissa ja moottoripyörissä. Sen sijaan maastureissa ja raskaissa ajoneuvoissa käytetään usein nelivetoa, joka joskus on muuttuvatoiminen.

Lue lisää

Sanastoa

Suomen rekisterikilvet: Historia, värit ja säännöt

Rekisterikilvet ovat moottoriajoneuvoissa pakollisia tunnistekilpiä, joita käytetään kunkin ajoneuvon yksilöintiin. Tavalliset henkilöautoissa käytettävät rekisterikilvet ovat Suomessa valkopohjaisia ja niissä on kuuden merkin sarja, joista kolme on kirjaimia ja kolme numeroita.

Lue lisää

Airbag

Airbag (turvaturvatyyny) on osa passiivista turvallisuutta, joka on suunniteltu minimoimaan loukkaantumisriski liikenneonnettomuudessa.

Lue lisää

Auton ilmastointi

Uutisia

AUTODOC-kuponkikoodit 2024

AUTODOCissa voit säästää monin tavoin myös lunastamatta alennuskoodia. Suosittelemme tilaamaan uutiskirjeemme, jotta pysyt ajan tasalla parhaista tarjouksista, kampanjoista ja erikoistarjouksista.

Lue lisää

Maailman ensimmäinen automatisoitu pysäköintipalvelu avataan Saksassa

Tämä palvelu tarjotaan Stuttgartin Mercedes-Benz -museolla.Se on saksalaisten yritysten Daimler ja Bosch yhteishanke. Autot voivat pysäköidä itsensä ilman ihmisen osallistumista: kuljettajan on vain aktivoitava prosessi vastaavan älypuhelinsovelluksen kautta. Kuljettajat voivat hakea autonsa samalla tavalla.

Lue lisää

Vian määrittäminen

Infografiikka

VW Golf IV: hyviä puolia

Volkswagen Golf IV on yksi maailman suosituimmista autoista. Tämä mallisarja tuotiin markkinoille vuonna 1997. Siinä on neljä runkotyyliä: kombi, avoauto sekä 3- ja 5-ovinen. Viimeisimmässä erona ovat edut, jotka useat auton omistajat ovat huomioineet.

Lue lisää

Auto-ongelmat

Volvo S60: automaattivaihteiston viat ja yleisimmät tyyppiviat

Volvo on ollut perinteisesti hyvin suosittu automerkki Suomessa. Sen S60-mallin suosio on ollut muihin malleihin verrattuna hieman vähäisempää, mutta myös tämä auto on melkein joka vuosi yltänyt 50:n ensirekisteröidyimmän henkilöauton joukkoon maassamme.

Millainen tämä V70:n seuraaja sitten on autojaan? Tässä artikkelissa keskitymme S60:een ja kerromme, ja millaisia vikoja siinä esiintyy.

Lue lisää

Ford Fiesta ei käynnisty, ilmastointi ei toimi ja muut tyyppiviat

Oletko aikeissa hankkia käytetyn Ford Fiestan? Suosittelemme selvittämään etukäteen, millaisia ovat tavallisimmat tässä mallissa havaitut viat ja toimintahäiriöt. Tässä artikkelissa kerromme ensin mallin perustiedot ja kuvailemme sitten, millaiset toimintahäiriöt ovat yleisimpiä.

Lue lisää

Auton moottori

Kampiakselin hihnapyörä: Toiminta, oireet ja viat

Kampiakselin hihnapyörä sijaitsee kampiakselin päässä ja sen avulla ohjataan jakohihnaa ja edelleen apulaitteita. Alla kerromme, miten osa toimii ja millaisia ovat kampiakselin hihnapyörän oireet ja viat.

Lue lisää

Moottorinlämmitin: Mikä se on ja miten se toimii

Auton moottorinlämmitin on Suomen ilmastossa erittäin tärkeä, sillä sen avulla moottorin käynnistyminen on varmempaa myös kovalla pakkasella. Lue tästä artikkelista, miten tätä laitetta tarvitaan, millaisia eri vaihtoehtoja on olemassa, mistä tietää onko omassa autossa tämä laite valmiina ja miten se voi vioittua.

Lue lisää
Tilaa uutiskirjeemme

Syötä sähköpostiosoitteesi kuullaaksesi tuoreimmista uutisista ja vinkeistä.