Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Tilaa
UUTISKIRJEEMME

Syötä sähköpostiosoitteesi kuullaaksesi tuoreimmista uutisista ja vinkeistä.

Infografiikka

Varoitusvalot kertovat erilaisten järjestelmien käynnistymisestä

Modernit autot varustellaan useilla elektronisilla järjestelmillä, joista jokaisella on omat varoitusmerkkinsä. Kokonaisuudessaan on yli sata merkkivaloa autossa. Tässä kerromme sinulle niistä yksityiskohtaisesti. Aloitetaan merkeillä, jotka kertovat onko järjestelmä päällä vai ei.

Lue lisää
Suositut ajoneuvotyypit Euroopassa vuoden 2018 ensimmäisen puolivuotisen aikana

Mitkä moottorityypit ovat olleet kaikista suosituimpia EU- ja EFTA-maissi vuoden 2018 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana?

Mikä on näiden moottoreiden asennusprosentti autoissa? Missä maissa on suurempi määrä vaihtoehtoisella polttoaineella toimivia autoja?

Uudet infografiikkamme auttavat sinua saamaan vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin.

Lue lisää

Suosittuja auton osia

Auton hehkutulppa: Miten se toimii, onko se rikki ja vaihto

Tässä artikkelissa kerromme hehkutulppien toimintaperiaatteesta ja testauksesta. Vastaamme myös muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lue lisää
Wankel-moottori: Miten se toimii, kestävyys ja huolto

Tässä artikkelissa kerromme kuinka wankelmoottori toimii, mitkä ovat tällaisen moottorin edut ja haitat ja vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin kiertomäntämoottoreihin liittyen.

Lue lisää

Vinkkejä

5w30 vai 5w40: kumpi moottoriöljy on parempikäyttöistä talvella

Voitelujärjestelmän suorituskyky vaikuttaa suoraan moottorin käyttöikään. Tämän takia monet kuskit miettivät, kumpi öljyn viskositeetti olisi parempaa taatakseen täydellisen luotettavan moottorin suojan ennen talvea. Tässä katselemme kahden suosituimman öljytyypin ominaisuuksia: 5w30 ja 5w40, löytääksemme kumpi niistä on parempikäyttöistä kylmää kautta varten.

Lue lisää
Vinkkejä talvella ajamiseen

Erityisvalppautta vaaditaan kuskilta kylmällä kaudella. Jos häiritset itseäsi tiestä vain muutamaksi sekunniksi, voit joutua tieliikenneonnettomuuteen. Tässä kerromme sinulle, mitä kannattaa varoa tiellä talvella, ja kuinka välttää ongelmia.

Lue lisää

Uutisia

Miksi diesel menettää suosiotaan Euroopassa

Nykyään dieselautojen kysynnän laskeminen näkyy Euroopassa. Epäillään, että tämä suuntaus jatkuu myös seuraavina vuosina. Me kerromme sinulle lisää, miksi.

Lue lisää
Jaguaari voittaa ensimmäistä kertaa Euroopan vuoden
auto -palkinnon

Vuoden auto -kilpailun voittaja julkistettiin Genevessä.  Vuonna 2019 voittaja on sähköllä toimiva Jaguar I-Pace -crossover. Tämä on ensimmäinen kerta, kun isobritannialainen brändi saa tämän palkinnon.

Lue lisää

Sanastoa

Solid state -akku: Teknologia ja ympäristövaikutukset

Liikenteen päästöjen vähentäminen on ollut asialistalla jo pitkään ja sähköajoneuvot ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Myös akkuteollisuus pyrkii jatkuvasti kehittämään entistä ympäristöystävällisempiä ja tehokkaampia ratkaisuja, sillä perinteiset auton akut ja niiden tuotanto eivät suinkaan ole ympäristön kannalta ongelmattomia.

Lue lisää
Suomen rekisterikilvet: Historia, värit ja säännöt

Rekisterikilvet ovat moottoriajoneuvoissa pakollisia tunnistekilpiä, joita käytetään kunkin ajoneuvon yksilöintiin. Tavalliset henkilöautoissa käytettävät rekisterikilvet ovat Suomessa valkopohjaisia ja niissä on kuuden merkin sarja, joista kolme on kirjaimia ja kolme numeroita.

Lue lisää

Vian määrittäminen

Ohjaustehostimen neste: miten valitset ja vaihdat sen

Ohjaustehostimen käyttöikänä pidetään auton koko elinkaarta. Ohjaustehostin on kuitenkin pitkäikäinen vain, jos järjestelmässä ei ole öljyvuotoja. Huonolaatuisen öljyn käyttö tai öljyn vaihtaminen liian myöhään ovat yleisimmät syyt ohjaustehostimen vioittumiseen. Lue artikkelistamme, miten vältät virheet, kun valitset ja vaihdat hydraulinesteen.

Lue lisää
Jarrulevyjen ylikuumeneminen: merkit, syyt ja ongelman ratkaisu

Yksi yleisimmistä jarrulevyvaurioista on ylikuumeneminen. Tällöin levyn lämpötila saavuttaa kriittisen arvon, ja jarrupala alkaa luistaa levyllä, jolloin jarrujärjestelmän teho laskee minimiin.

Lue lisää