• VERKKOKAUPPA
  • KUMPPANIOHJELMA
  • CLUB
Kokeile premium-tiliä
0
Oma autotalli
Lisää ajoneuvo
0
tuotetta #47-0351
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Auto-ongelmat

BMW X5: automaattivaihteiston ja ilmastoinnin viat ja muut tyyppiviat

Nopea vilkaisu tunnetuimpien autolehtien koeajoihin sen jo paljastaa: BMW X5 on saanut kautta linjan lähes täysiä pisteitä ja sitä on kehuttu jopa luokkansa parhaaksi autoksi. Erityisesti mallin luotettavuutta ja turvallisuutta on kehuttu. Entäs sitten haittapuolet? Valitettavasti mikään auto ei ole täydellinen, ja myös BMW X5:tä koskevat tietyt tyyppiviat ja ongelmat.

Lue lisää

Mercedes-Benz Sprinter: Tyyppiviat ja ongelmat

Mercedes-Benz Sprinter on pakettiauto, jonka valmistus alkoi 1990-luvulla. Se on ollut jo vuosien ajan eräs Suomen rekisteröidyimmistä pakettiautoista.

Jos olet aikeissa ostaa tämän auton uutena tai käytettynä, lue eteenpäin – tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat autossa esiintyviä yleisiä vikoja ja ongelmia!

Lue lisää

Auton moottori

Wankel-moottori: Miten se toimii, kestävyys ja huolto

Tässä artikkelissa kerromme kuinka wankelmoottori toimii, mitkä ovat tällaisen moottorin edut ja haitat ja vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin kiertomäntämoottoreihin liittyen.

Lue lisää

Öljynvaihto: Vaihtovälit, hinta ja hyödyllistä tietoa

Moottoriöljy on auton toiminnan kannalta oleellisessa roolissa; vähän kuin veri ihmisen verenkierrossa. Moottoriöljyn tärkein tehtävä on voidella auton moottorin osia ja näin ehkäistä niiden ennenaikaista kulumista ja samalla ehkäistä liejun syntymistä moottoriin.

Tämä AUTODOCin artikkeli kertoo sinulle kaiken, mikä sinun tulee tietää moottoriöljyn vaihdosta, vaihtovälistä sekä öljynvaihdon hinnasta.

Lue lisää

Auton jarrut

Auton jarrupalojen vaihto: vaihtoväli, vaihto-ohjeet ja hinta

Jarrupalat kuuluvat auton tavallisimpiin kulutusosiin, joten jarrupalojen vaihto tulee eteen jokaisella autonomistajalla ennemmin tai myöhemmin. Vaihtovälit ja hinnat vaihtelevat kuitenkin ajoneuvosta riippuen.

Tässä AUTODOCin artikkelissa kerromme, milloin auton jarrupalojen vaihto tulisi tehdä, kauanko jarrupalat kestävät ja paljonko niiden vaihto maksaa.

Lue lisää

Jarrulevyjen vaihto: vaihtoväli ja hinta

Levyjarrujen tärkeimmät osat ovat jarrulevyt ja jarrupalat. Näistä jarrupalat ovat varsinaisia kulutusosia, jotka on vaihdettava säännöllisin väliajoin, sillä jarruttaminen saa ne kulumaan. Kuitenkin myös jarrulevyt kuluvat ajan myötä ja sen vuoksi on tärkeää tietää, mikä on sopiva jarrulevyjen vaihtoväli, paljonko uudet jarrulevyt maksavat ja paljonko vaihto itsessään tulee maksamaan.

Tässä AUTODOCin artikkelissa vastaamme edellä mainittuihin kysymyksiin.

Lue lisää

Vinkkejä

Mikä on renkaan vannesuoja?

Sijainti lähellä tienpintaa altistaa auton pyöränvanteet kosteudelle, iskuille, naarmuille ja säröille, jotka ovat omiaan lyhentämään vanteen käyttöikää ja pilaamaan sen ulkoasun. Siksi renkaaseen kannattaa jälkiasentaa vannesuoja tai ostaa saman tien vannesuojatut renkaat. Tässä artikkelissa kerromme, mitä vannesuojatut renkaat ja erikseen myytävät reunasuojat ovat.

Lue lisää

Autovahojen tyypit: Värilliset, nestemäiset ja vahat naarmuihin

Autovahat suojaavat auton maalipintaa naarmuilta ja haalistumiselta ja tuovat pinnalle näyttävän kiillon. Vahoja on myynnissä useita erilaisia, joten sopivan vahan valitseminen voi olla välillä haastavaa. Tässä AUTODOCin artikkelissa esittelemme autovahojen tyypit koostumuksen ja käyttötarkoituksen mukaan.

Lue lisää

Suosittuja auton osia

MAP-anturi: Toiminta, oireet, rikkoutumisen merkit ja puhdistus

MAP anturi on polttoainekäyttöisen auton anturi, jonka tehtävä on tarkkailla imusarjan painetta ja välittää siitä ajankohtaista tietoa moottorinohjausyksikölle, joka tietojen avulla laskee ilman tiheyden ja ilmamassan virtauksen. Autossa voidaan käyttää joko MAP-anturia tai MAF-anturia (ilmamassa-anturi) tai sekä että.

Lue lisää

Teräsvanteet vai alumiinivanteet? Hyvät ja huonot puolet

Jokainen intohimoinen autoharrastaja haluaa tehdä autostaan kaikin puolin tehokkaan ja näyttävän ja tietää, että vanteiden vaikutus sekä pyörien toimintaan että niiden ulkoasuun on merkittävä. Kannattaako autoon siis valita mieluummin vankat peltivanteet eli teräsvanteet peltivanteet vai tyylikkäät kevytmetallivanteet eli yleensä alumiinivanteet?

 
Lue lisää

Sanastoa

Solid state -akku: Teknologia ja ympäristövaikutukset

Liikenteen päästöjen vähentäminen on ollut asialistalla jo pitkään ja sähköajoneuvot ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Myös akkuteollisuus pyrkii jatkuvasti kehittämään entistä ympäristöystävällisempiä ja tehokkaampia ratkaisuja, sillä perinteiset auton akut ja niiden tuotanto eivät suinkaan ole ympäristön kannalta ongelmattomia.

Lue lisää

Suomen rekisterikilvet: Historia, värit ja säännöt

Rekisterikilvet ovat moottoriajoneuvoissa pakollisia tunnistekilpiä, joita käytetään kunkin ajoneuvon yksilöintiin. Tavalliset henkilöautoissa käytettävät rekisterikilvet ovat Suomessa valkopohjaisia ja niissä on kuuden merkin sarja, joista kolme on kirjaimia ja kolme numeroita.

Lue lisää

Uutisia

Miksi diesel menettää suosiotaan Euroopassa

Nykyään dieselautojen kysynnän laskeminen näkyy Euroopassa. Epäillään, että tämä suuntaus jatkuu myös seuraavina vuosina. Me kerromme sinulle lisää, miksi.

Lue lisää

Vian määrittäminen

Infografiikka

Varoitusvalot kertovat erilaisten järjestelmien käynnistymisestä

Modernit autot varustellaan useilla elektronisilla järjestelmillä, joista jokaisella on omat varoitusmerkkinsä. Kokonaisuudessaan on yli sata merkkivaloa autossa. Tässä kerromme sinulle niistä yksityiskohtaisesti. Aloitetaan merkeillä, jotka kertovat onko järjestelmä päällä vai ei.

Lue lisää

20 vuoden aikana myytyjen uusien autojen määrä

Tässä on mielenkiintoinen infografiikka, joka teimme sinua varten. Siitä näet, mitkä auton korit olivat autoilijoiden suosiossa Länsi-Euroopan maissa vuosina 1998–2017. Siitä näkyy muun muassa se, että sedanien kysyntä Euroopassa on laskenut. Vuosi vuodelta tällaisia korityyppejä rekisteröidään vähemmän ja vähemmän: 20 vuodessa niiden kokonaismäärä on pudonnut 76 prosentista 46 prosenttiin.

Lue lisää
Tilaa uutiskirjeemme

Syötä sähköpostiosoitteesi kuullaaksesi tuoreimmista uutisista ja vinkeistä.