Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
53-4782
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Tilaa
UUTISKIRJEEMME

Syötä sähköpostiosoitteesi kuullaaksesi tuoreimmista uutisista ja vinkeistä.

Infografiikka

Varoitusvalot kertovat erilaisten järjestelmien käynnistymisestä

Modernit autot varustellaan useilla elektronisilla järjestelmillä, joista jokaisella on omat varoitusmerkkinsä. Kokonaisuudessaan on yli sata merkkivaloa autossa. Tässä kerromme sinulle niistä yksityiskohtaisesti. Aloitetaan merkeillä, jotka kertovat onko järjestelmä päällä vai ei.

Lue lisää
Suositut ajoneuvotyypit Euroopassa vuoden 2018 ensimmäisen puolivuotisen aikana

Mitkä moottorityypit ovat olleet kaikista suosituimpia EU- ja EFTA-maissi vuoden 2018 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana?

Mikä on näiden moottoreiden asennusprosentti autoissa? Missä maissa on suurempi määrä vaihtoehtoisella polttoaineella toimivia autoja?

Uudet infografiikkamme auttavat sinua saamaan vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin.

Lue lisää

Suosittuja auton osia

MAP-anturi: Toiminta, oireet, rikkoutumisen merkit ja puhdistus

MAP anturi on polttoainekäyttöisen auton anturi, jonka tehtävä on tarkkailla imusarjan painetta ja välittää siitä ajankohtaista tietoa moottorinohjausyksikölle, joka tietojen avulla laskee ilman tiheyden ja ilmamassan virtauksen. Autossa voidaan käyttää joko MAP-anturia tai MAF-anturia (ilmamassa-anturi) tai sekä että.

Lue lisää
Teräsvanteet vai alumiinivanteet? Hyvät ja huonot puolet

Jokainen intohimoinen autoharrastaja haluaa tehdä autostaan kaikin puolin tehokkaan ja näyttävän ja tietää, että vanteiden vaikutus sekä pyörien toimintaan että niiden ulkoasuun on merkittävä. Kannattaako autoon siis valita mieluummin vankat peltivanteet eli teräsvanteet peltivanteet vai tyylikkäät kevytmetallivanteet eli yleensä alumiinivanteet?

 
Lue lisää

Vinkkejä

5 parasta moottoriöljyä autoon vuonna 2023

Auton moottoriöljyn tärkein tehtävä on voidella moottorin osia ja ehkäistä näin liikkuvien osien ennenaikaista kulumista. Myynnissä on monenlaisia öljyjä, joiden ominaisuudet vaihtelevat. Hinta-laatusuhteeltaan hyvän moottoriöljyn valinta voikin olla haastavaa. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat viisi parasta moottoriöljyä autoon vuonna 2023.

Lue lisää
Toyota C-HR: Kokemuksia, arvostelut ja tyyppiviat

C-HR-crossover on Toyotan mallivalikoimassa varsinainen poikkeus, sillä Suomessakin huippusuosittu Toyota tunnetaan parhaiten luotettavista perusautoistaan. C-HR:n tapaisia crossovereita ei merkiltä ole montaa ollut saatavilla ennen tämän näyttävän katumaasturin saapumista markkinoille. Jos harkitset Toyota C-HR:n hankkimista, lue pidemmälle. Olemme koonneet tähän artikkeliin autoilijoiden Toyota C-HR -kokemuksia sekä yleiskatsauksen mallin vioista ja ongelmista.

Lue lisää

Uutisia

Miksi diesel menettää suosiotaan Euroopassa

Nykyään dieselautojen kysynnän laskeminen näkyy Euroopassa. Epäillään, että tämä suuntaus jatkuu myös seuraavina vuosina. Me kerromme sinulle lisää, miksi.

Lue lisää
Jaguaari voittaa ensimmäistä kertaa Euroopan vuoden
auto -palkinnon

Vuoden auto -kilpailun voittaja julkistettiin Genevessä.  Vuonna 2019 voittaja on sähköllä toimiva Jaguar I-Pace -crossover. Tämä on ensimmäinen kerta, kun isobritannialainen brändi saa tämän palkinnon.

Lue lisää

Sanastoa

Mikä on renkaan vannesuoja?

Sijainti lähellä tienpintaa altistaa auton pyöränvanteet kosteudelle, iskuille, naarmuille ja säröille, jotka ovat omiaan lyhentämään vanteen käyttöikää ja pilaamaan sen ulkoasun. Siksi renkaaseen kannattaa jälkiasentaa vannesuoja tai ostaa saman tien vannesuojatut renkaat. Tässä artikkelissa kerromme, mitä vannesuojatut renkaat ja erikseen myytävät reunasuojat ovat.

Lue lisää
Solid state -akku: Teknologia ja ympäristövaikutukset

Liikenteen päästöjen vähentäminen on ollut asialistalla jo pitkään ja sähköajoneuvot ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Myös akkuteollisuus pyrkii jatkuvasti kehittämään entistä ympäristöystävällisempiä ja tehokkaampia ratkaisuja, sillä perinteiset auton akut ja niiden tuotanto eivät suinkaan ole ympäristön kannalta ongelmattomia.

Lue lisää

Vian määrittäminen

Ohjaustehostimen neste: miten valitset ja vaihdat sen

Ohjaustehostimen käyttöikänä pidetään auton koko elinkaarta. Ohjaustehostin on kuitenkin pitkäikäinen vain, jos järjestelmässä ei ole öljyvuotoja. Huonolaatuisen öljyn käyttö tai öljyn vaihtaminen liian myöhään ovat yleisimmät syyt ohjaustehostimen vioittumiseen. Lue artikkelistamme, miten vältät virheet, kun valitset ja vaihdat hydraulinesteen.

Lue lisää
Jarrulevyjen ylikuumeneminen: merkit, syyt ja ongelman ratkaisu

Yksi yleisimmistä jarrulevyvaurioista on ylikuumeneminen. Tällöin levyn lämpötila saavuttaa kriittisen arvon, ja jarrupala alkaa luistaa levyllä, jolloin jarrujärjestelmän teho laskee minimiin.

Lue lisää