Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Tilaa
UUTISKIRJEEMME

Syötä sähköpostiosoitteesi kuullaaksesi tuoreimmista uutisista ja vinkeistä.

Infografiikka
Varoitusvalot kertovat erilaisten järjestelmien käynnistymisestä

Modernit autot varustellaan useilla elektronisilla järjestelmillä, joista jokaisella on omat varoitusmerkkinsä. Kokonaisuudessaan on yli sata merkkivaloa autossa. Tässä kerromme sinulle niistä yksityiskohtaisesti. Aloitetaan merkeillä, jotka kertovat onko järjestelmä päällä vai ei.

Lue lisää
Suositut ajoneuvotyypit Euroopassa vuoden 2018 ensimmäisen puolivuotisen aikana

Mitkä moottorityypit ovat olleet kaikista suosituimpia EU- ja EFTA-maissi vuoden 2018 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana?

Mikä on näiden moottoreiden asennusprosentti autoissa? Missä maissa on suurempi määrä vaihtoehtoisella polttoaineella toimivia autoja?

Uudet infografiikkamme auttavat sinua saamaan vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin.

Lue lisää
Suosittuja auton osia
Polttoainesuodatin: Toiminta, oireet, viat ja vaihto

Polttoainesuodatin on autossa oleva suodatin, jonka tärkein tehtävä on estää haitallisten roskien ja vieraskappaleiden pääsy polttoainejärjestelmään. Polttoainesuodattimia käytetään sekä bensiini- että dieselajoneuvoissa ja ne ovat tärkeitä polttoainejärjestelmän virheettömän toiminnan kannalta.Tässä AUTODOCin artikkelissa kerromme polttoainesuodattimen toiminnasta, oireista ja vioista sekä annamme yleisohjeet suodattimen vaihtamiseen.

 

Lue lisää
Dieselmoottorit: olennaiset tiedot

Monet kuljettajat jotka ovat valinneet diesel-käyttöisen auton ovat täysin tietoisia niiden eduista ja ominaisuuksista. Niillä jotka ovat vasta aloittamassa niiden käyttöä on usein paljon kysymyksiä. Yritämme tässä artikkelissa vastata niihin parhaamme mukaan.

Lue lisää
Vinkkejä
Vinkkejä talvella ajamiseen

Erityisvalppautta vaaditaan kuskilta kylmällä kaudella. Jos häiritset itseäsi tiestä vain muutamaksi sekunniksi, voit joutua tieliikenneonnettomuuteen. Tässä kerromme sinulle, mitä kannattaa varoa tiellä talvella, ja kuinka välttää ongelmia.

Lue lisää
Autosi laittaminen talvivalmiiksi: vinkkejä eksperteiltä

 Auto ja sen järjestelmät vaativat erikoishuomiota kylmällä kaudella. Monet auton komponentit ja järjestelmät joutuvat toimimaan lisärasituksen alla, jonka takia ne voivat yhtäkkiä rikkoutua. Välttääksesi tätä, annamme sinulle neuvoja siitä, kuinka voit valmistella autoasi kylmää kautta varten.

Lue lisää
Uutisia
Miksi diesel menettää suosiotaan Euroopassa

Nykyään dieselautojen kysynnän laskeminen näkyy Euroopassa. Epäillään, että tämä suuntaus jatkuu myös seuraavina vuosina. Me kerromme sinulle lisää, miksi.

Lue lisää
Jaguaari voittaa ensimmäistä kertaa Euroopan vuoden
auto -palkinnon

Vuoden auto -kilpailun voittaja julkistettiin Genevessä.  Vuonna 2019 voittaja on sähköllä toimiva Jaguar I-Pace -crossover. Tämä on ensimmäinen kerta, kun isobritannialainen brändi saa tämän palkinnon.

Lue lisää
Sanastoa
ABS

ABS (lukkiutumaton jarrujärjestelmä) on järjestelmä, joka estää ajoneuvon pyörien täydellisen lukkiutumisen voimakkaan jarrutuksen yhteydessä.

Lue lisää
Steptronic

Steptronic tarkoittaa sellaista toimintoa, kun automaattivaihteistoa voi ohjata manuaalisesti. Steptronicin suunnitteli saksalainen ZF Friedrichshafen AG, ja sen pohjana on käytetty BMW:n vuoden 1996 mallia. Tämä vaihteisto on BMW:ssä, Minissä, MG:ssä ja Roverissa. Vaihdelaatikkoa voi ohjata käyttämällä vaihdekeppiä tai ratissa olevien painikkeiden avulla.

Lue lisää
Vian määrittäminen
Ohjaustehostimen neste: miten valitset ja vaihdat sen

Ohjaustehostimen käyttöikänä pidetään auton koko elinkaarta. Ohjaustehostin on kuitenkin pitkäikäinen vain, jos järjestelmässä ei ole öljyvuotoja. Huonolaatuisen öljyn käyttö tai öljyn vaihtaminen liian myöhään ovat yleisimmät syyt ohjaustehostimen vioittumiseen. Lue artikkelistamme, miten vältät virheet, kun valitset ja vaihdat hydraulinesteen.

Lue lisää
Jarrulevyjen ylikuumeneminen: merkit, syyt ja ongelman ratkaisu

Yksi yleisimmistä jarrulevyvaurioista on ylikuumeneminen. Tällöin levyn lämpötila saavuttaa kriittisen arvon, ja jarrupala alkaa luistaa levyllä, jolloin jarrujärjestelmän teho laskee minimiin.

Lue lisää