Plus
Kokeile premium-tiliä
0   tuotetta
#
0,00 €
Ostoskorisi on tyhjä

Rengaspainemittarit

Katso
Valitse haluamasi kategoria
Valmistajat
128 tuotetta

Renkaan ilmanpainemittari: mitä sinun tulisi tietää

Rengaspaineet tulisi tarkastaa säännöllisesti turvallisen ja mukavan ajon varmistamiseksi. Yli- tai alipaineiset renkaat voivat johtaa epätasaiseen kulumaan, jousituselementtien ennenaikaiseen vioittumiseen, lisääntyneeseen polttoaineenkulutukseen sekä vesiliirtoon. Tarkista paine kerran viikossa ja ennen jokaista pitkää ajomatkaa rengaspainemittarilla.

Toimintaperiaate

Painemittariputken yksi pää yhdistetään renkaan venttiilin karaan. Paineilma tulee putkeen, jolloin se taipuu ja työntää tankoa. Mekaanisissa versioissa tanko on yhdistetty asteikkoon, joka näyttää lukemat. Kun paine putoaa, putki palautuu alkuperäiseen asentoonsa ja lukema palautuu nollaksi. Elektronisissa laitteissa on anturi, joka lähettää tiedot ohjausyksikölle, ja ne näytetään sitten näytöllä.

Saatavilla olevien rengaspainemittarien tyypit

Suunnittelun tyypin mukaan:

  • Manuaalinen. Näillä mittareilla voi olla teline tai hammasratas. Telineellä varustetut ovat kompakteja mutta hauraita. Niiden mittausvirhe on noin 0,05 %. Rattailla varustetuissa mittareissa on mittaritaulu. Näitä tarjotaan edulliseen hintaan. Komponentit ovat vesitiiviitä, mutta eivät takaa absoluuttista mittaustarkkuutta.
  • Digitaaliset. Tällaisissa mittareissa on taustavalaistu LCD-näyttö. Ne ovat erittäin tarkkoja. Nämä mittarit ovat kalliita ja vaativat paristojen säännöllistä vaihtamista.

Suosituksia rengaspainemittarien käyttöön

  • Mittaa paine vain kylmistä renkaista. Vaadittavat arvot kerrotaan auton käsikirjassa. Ne voidaan ilmoittaa myös kuljettajan puoleisessa ovipilarissa tai polttoainesäiliön korkissa.
  • Varmista ennen laitteen käyttämistä, ettei ajoneuvoa ole ylikuormattu. Muuten lukemien tarkkuus voi heikentyä.
  • Noudata valmistajan suosituksia säätäessäsi muiden kuin vakiorenkaiden paineita.
  • Vähennä renkaiden painetta ajaessasi maastossa tai lumessa. Lisää painetta vaadittuun arvoon palatessasi yleisille teille.
  • Tarkista kaikkien renkaiden paineet säännöllisesti; niiden tulisi olla samat.
  • Vältä laitteeseen kohdistuvia voimakkaita iskuja ja vesivaurioita.
  • Huomioi napaisuus vaihtaessasi sähkölaitteiden paristoja.

AUTODOC: helppoa verkkoshoppailua

Verkkokaupastamme voit ostaa rengaspainemittarin ja monia muita laitteita. Pidä silmällä kampanjoita säästääksesi ostoksissa ja toimituksessa. Jos sinulla on kysyttävää tuotteesta, otathan yhteyttä tukipalveluumme. Asiantuntijamme auttavat sinua tekemään tilauksen, jotta saat pakettisi mahdollisimman pian.

loader Ole hyvä ja odota!...